Zin, zout en zegen – de Passiewoorden

18 maart 2018 | 1 reactie

Passiewoorden

Zondag 18 maart werd het radioprogramma Zin, zout en zegen uitgezonden in het teken van ‘De Passiewoorden‘.  Bij de zeven kruiswoorden van Jezus schreef ik gedichten die daarna verwerkt zijn in de kunstwerken van Daniël Tavenier en Carolien Vree.  Dit alles samen is een boekje geworden dat uitgegeven is bij Stichting Docete en nog steeds verkrijgbaar.

Inhoud radioprogramma
In het radioprogramma vertellen Daniël en Carolien over hun verbinding met de laatste woorden van Jezus. Naast mijn persoonlijke gedachten bij deze woorden,  vertel ik over pionieren met Windkracht 3pt0 in Noordwijk, mijn zoektocht naar nieuwe vormen van kerk zijn en een taal die opnieuw tot de verbeelding spreekt. Omdat er zoveel was om te delen is het gebed, geïnspireerd door de kruiswoorden, niet in de uitzending terecht gekomen, daarom vind je het wel hier. Ik dank de Evangelische Omroep en Yvonne Sprunken voor dit mooie programma.

Gebeden bij de kruiswoorden van Jezus
Dat ik niet eindeloos in de schuld hoef te staan,
er vergeving bij U is God,
en ruimte in mijzelf om anderen te vergeven.
Ontferm U over mij!

Dat U mij niet laat vallen in alles
wat ik laat vallen aan steken
in omgang met anderen,
in omgang met uw aarde.
Vang mij op!

Leer mij vertrouwen God,
Zo sterk, dat ik – als ooit mijn einde komt –
los kan laten, de mensen die ik het meest lief heb.
Geef mij geloof!

Dat ik in mijn dorst bij de bron kan komen,
het heldere water van uw woord,
wanneer ik het niet meer weet, hoe te leven.
Schenk uw liefde!

Dat U mij niet verlaat, als ik bij U vandaan leef
dat anderen mij niet verlaten,
als ik ze in de steek laat.
Wees mij nabij!

Dat U wilt voltooien, wat ik ooit begon.
Onafgemaakt het werk van mijn handen,
in brokstukken mijn leven.
Maak mij heel!

Dat U mij een schuilplek wilt zijn
in mijn diepste nacht, in mijn diepste angst,
in leven en in sterven
Wees U mijn thuis.

1 Reactie

  1. monique

    wauw.. wat mooi omschreven wat een diep veel zeggend gebed..wens u woord voor woord toe…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *