Voor wie waken

24 december 2013 | 0 Reacties

Terwijl ik mijn AH-stoommaaltijd zit op te eten in de stilte van mijn studeerkamer en ondertussen de berichten op facebook check, schiet me de foto van de vuurtoren te binnen. Op de valreep nog even op de foto gezet vanmiddag. De lamp is al aan en zal deze nacht waken over de zee en wie haar bevaren. Achter de vuurtoren liggen de hotels.

Dit jaar weer veel gasten, die een bijzondere kerst willen beleven. Wie naar de kerk wil, kan gaan, maar dat geldt niet voor de koks, afwassers, gastheren en gastvrouwen. Wie wil kan naar de kerk, maar er zijn er ook die achterblijven, die de wacht houden. Militairen, politie, hulpverleners en goddank ook verzorgenden en verplegers. Zelfs de uitvaartverzorgers houden de wacht en komen direct, als het nodig is.

Het zijn de herders van deze tijd aan wie ik juist deze avond moet denken. Ik wens jullie een bijzondere wake vannacht: dat het licht van het kind in de kribbe, ook over jullie zal waken…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *