Viktor en Rolf laten me dansen

7 april 2015 | 1 reactie

Viktor en Rolf, couture, Spring 2015

Onder de mensen die ik op social media volg, zijn een aantal fashionista’s. Geweldige vrouwen die precies weten wat en mode is en trend. Vandaag kwam via één van hen, deze indrukwekkende creatie van Viktor en Rolf langs.

strik en kousenband
Onmiskenbaar zijn de ontwerpers te herkennen aan de strik. Je ziet het direct, ondanks alle drukte van het ontwerp. Hier zijn de meesters aan het werk. De witte rand van de jas zijn als een ouderwetse kousenband, onder de weelderige rokken vandaan gekomen en sieren onomwonden het geheel van het ontwerp.
Dit is het kader waarin ik de rest moet verstaan, als een hermeneutische bril. Het evangelie van Viktor en Rolf, met op het hoofd van het model de liturgische schikking van gevlochten korenaren, uitlopend in een bloem.
De A-lijn van de gehele creatie blijft in balans, ondanks de bloemen die uit de stof zijn ontloken en drie-dimensionaal de jas sieren.

opstaan en dansen
Het model, zoals altijd dienstbaar aan het ontwerp, kijkt me toch enigszins vragend aan. Alsof ze me uitnodigt voor een eigenzinnige dans in haar wereld van rijpe zomerakkers en weelderige bermbloemen.
Een goede reden om uit de vermoeidheid, die ik voel na Pasen, op te staan en een dansje te wagen.

1 Reactie

  1. Marjan

    Dans, dans en doe maar mee met mij….
    Een mooie brug out of the box.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *