Verbreek de stilte, dag 2

31 oktober 2015 | 3 reacties

Mensen die seksueel geweld hebben meegemaakt kunnen in een depressie raken. Mensen en God lijken dan heel ver weg.

Mijn gebed voor vandaag is:

God,
verbreek de stilte
van jouw kant,
als Je niet te horen bent
in het land van de angst.

(Wil je weten waarom ik deze gebeden post, lees dan mijn blog: Verbreek de stilte, dag 1)

3 Reacties

 1. mieke vlinder

  Vandaag ben ik bij een vriendin geweest. Heb haar bijna 3 maanden niet gezien. Ik trof een vrouw aan ontredderd gevangen in angst en een donkere wereld, ik had die vrouw kunnen zijn als ik mijn stilte niet had verbroken. Dankbaar ben ik dat ik er nog ben en met veel levenvreugde. Verdrietig om wat ik vandaag zag en er geen licht naar binnen kon komen bij mijn vriendin.

  Antwoord
 2. Janneke Nijboer

  Lieve Mieke, ik zag je post zojuist pas. Jij weet hoeveel moed er nodig is om je echt uit te spreken en hoeveel er nodig is aan kracht en licht van binnen en van buiten om die weg te gaan. Ik geloof toch dat elk mens dat een beetje nabij kan en mag zijn, een tekentje van licht is.

  Antwoord
 3. Janneke Nijboer

  Lieve Mieke, ik zag je post zojuist pas. Jij weet hoeveel moed er nodig is om je echt uit te spreken en hoeveel er nodig is aan kracht en licht van binnen en van buiten om die weg te gaan. Ik geloof toch dat elk mens dat een beetje nabij kan en mag zijn, een tekentje van licht is.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *