Verbreek de stilte, dag 1

30 oktober 2015 | 0 Reacties

Een noveen is een gebed dat negen dagen duurt. De kaars die op de eerste dag is aangestoken, zal aan het eind van de negende dag doven.
Gisteren hoorde ik het verhaal van Anke Laterveer, die vertelde in het TVprogramma Pauw, dat ze is aangerand en vast is gelopen in haar weg met de politie. Verhaal van Anke

Verbreek de stilte
Volgende week zal slachtofferhulp een campagne voeren om hun nieuwe website:Verbreek de stilte onder de aandacht te brengen. Een website waar mensen terecht kunnen die te maken hebben gehad met seksueel geweld, kort of lang geleden.
In mijn werk als dominee hoor ik soms flarden van verhalen, van mensen die de stilte verbreken over hun ervaringen met seksueel geweld. Af en toe probeer ik ook mijn eigen ervaringen onder woorden te brengen en wat het met me heeft gedaan en doet.

Noveen bidden
Vandaag begin ik met het bidden van een noveen om allereerst het donker te doorbreken waar mannen en vrouwen in kunnen zitten. Elke dat zal ik een foto posten met een gebedsintentie. Misschien wil jij het delen als teken van solidariteit, als hart onder de riem, als een licht voor jezelf en voor anderen.

Gebed dag 1
Om licht in het donker,
van wie te maken hebben gehad
met seksueel geweld,
dit nog steeds meemaakt,
herbeleefd,
of in stilte de wonden draagt

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *