Over geloof en pijn

12 juni 2022 | 2 reacties

Of God er nog een beetje bij is,
of hoe zeg je dat,
of je er steun aan hebt, het geloof,
of dat het je voor de voeten loopt,
het in de weg zit?

Terwijl ik onderweg een zware jas
van diepe vermoeidheid draag, kan
ik me niet voorstellen dat al die
nieuwe sensaties in mijn lichaam, –
vertroebeld zicht, verstoord evenwicht,
verstramd en pijnlijk lijf -,
los van God gaan.

Niet dat God in de pijn is, of zo,
maar ergens in de chaotische
beweging – van het zit me
in de weg, naar het zit in mijn weg- ,
daar ergens in het onnoembare
tussen, dient het zich scheppend aan.

2 Reacties

 1. Ester

  Of God er nog een beetje bij is … Voor mij sinds een jaar wel. Mijn pijnlijke lijf, de zware jas die draag ik ook, maar sinds juni 2021 ga ik weer naar de kerk, toen 56 jaar oud. Ik was sinds mijn 16e niet meer geweest. Nu was het helemaal mijn eigen keuze en het voelt zo goed. God is er nu voor mij, het is een verrijking, steun. Jaren lang heb ik je op facebook gevolgd, sinds we elkaar in 2012 leerde kennen. Zachtjes loodste je me weer naar het geloof en het voelt zo goed. Dank je wel, Janneke

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Zo bijzonder, Ester, de weg die jij bent gegaan en gaat. Ik denk dat pas in vrijheid aan het licht kan komen wat er altijd al geweest is. Blij dat je dit hebt kunnen ontdekken. Zegen over jou!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *