Op vleugels van verwondering – 1

25 augustus 2023 | 1 reactie

Wat ben ik blij! Er komt een boek waar ik met hart en ziel aan heb gewerkt en naar uit heb gekeken. De titel is: ‘Op vleugels van verwondering’. Juist nu ik nog steeds ziek ben doet mij dit meer dan goed en glunder ik van blijdschap. In een serie blogs vertel ik meer over het ontstaansproces en de inhoud ervan.

een jaar geleden
Na de zomer van vorig jaar nam ik contact op met mijn werkgever bij de Dienstenorganisatie om te vertellen dat het me beter leek te stoppen met de enkele uren die ik nog werkte. Ik was er achter gekomen dat ondanks alle rust die er voor was ik toch rare fouten bleef maken. Er moest een planning komen met afspraken, maar het resultaat was een rommeltje. Hoe klein ook de taak, door de medicatie en de ziekte lukte het niet meer. Er werd begripvol gereageerd. Ja, jammer dat het zo liep.

oude droom
Ik moest me nog meer terugtrekken om te herstellen. Terwijl ik dat deed werd een oude droom wakker en viel me steeds vaker lastig. Wat zou ik nog graag een keer een boek willen uitgeven met teksten die de afgelopen jaren waren ontstaan. Hier en daar vroeg ik om hulp. Hoe moest ik dit aanpakken? Gelukkig waren er ervaren mensen die me hielpen en ook de aanbiedingsbrief voor de uitgevers nakeken. Spelling is nooit mijn forte geweest en nu kon ik daar zeker niet meer op vertrouwen.
Na een diepe hap adem gehaald te hebben en alle onzekerheden en schaamte van me te hebben afgeschud stuurde ik de eerste brief. Er kwam een afwijzing terug. Het was niet het juiste moment.
Daarna volgde een brief aan een andere uitgever. Er kwam een ontvangstbevestiging en toen bleef het stil. Geduld moest ik hebben, maar gezien mijn niet vorderende gezondheid oefende ik me daar toch al in.

eindelijk beweging
Na een maand of vier kwam er voorzichtig wat beweging. Mijn inzending zou verspreid worden onder wat meelezers van de uitgever. Ik moest er vooral niet te veel van verwachten. Een volgende mail ging over het aantal en de soort teksten die ik had, en na nog wat heen en weer kwam opeens een duidelijke opdracht. Of ik 200 teksten kon aanleveren, de helft gedichten, de helft gebeden, met titel, een duidelijke indeling én registers zodat de lezer gemakkelijk zijn weg kan vinden in het boek.
De paniekerige gedachten in mijn warrige hoofd probeerde ik te dempen met de enorme blijdschap om dit boek. Het zou er komen!
Om de nodige rust te bewaren ging ik ermee aan de slag alsof er geen deadline was. Toen ik tenslotte een compleet manuscript kon aanleveren merkte ik tot mijn enorme geluk dat ik mocht samen werken met een goede en alerte redacteur die me vriendelijk wees op punten, komma’s, indeling van teksten. Langzamerhand ontstond dit lang gedroomde boek. (wordt vervolgd)

pre-order en boekpresentatie
Wil je zeker zijn van een exemplaar? Dan kun je het boek nu al bestellen door op de titel van het boek te klikken: Op vleugels van verwondering

Zaterdag 21 oktober is er om 14.00 uur de boekpresentatie waarbij je van harte welkom bent.
De presentatie wordt gehouden in Het Trefpunt, Akonietenplein 1 in Bennebroek en heeft een afwisselend programma.
Om dit goed te kunnen organiseren is het handig dat jij je opgeeft vóór donderdag 12 oktober bij dhr. Y van der Meer: scriba@trefpuntbennebroek.nl

1 Reactie

  1. De lange Nelleke

    lijkt mij een heel mooi boek. wat is de prijs?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *