Ondernemer geworden!

29 december 2015 | 2 reacties

Vandaag ben ik als predikant ondernemer geworden. Officieel, met een echt nummer van de Kamer van Koophandel: 64877043, bedrijfsnaam: Janneke Nijboer.

afwashulp
Ik denk dat het verlangen om ondernemer te worden teruggaat naar de tijd dat ik afwashulp was. Als puber werkte ik een aantal jaren om mijn Zilvervlootrekening te spekken. De werkdagen werden ’s nachts afgesloten met alle gastheren en –vrouwen, koks, de afwashulp en soms een paar gasten, aan de stamtafel waar mijn baas zijn wijsheden deelde en in gesprek ging.

inspiratie
Dat ik theologie ging studeren was nog tot daaraan toe, maar dat ik predikant werd, vond hij eigenlijk maar niets. Iets ondernemen zou toch veel meer bij mij passen. Hij wilde me een keer daarvan laten proeven en nam me een avond mee naar de grote wereld van de Amsterdamse horeca in een aantal bijzondere verschijningsvormen. Later liet ik hem van het studentenleven proeven. Gefascineerd was ik door zijn bijzondere levensstijl en levensfilosofie. Er zat vrijheid in, naast heel hard werken en goed zaken doen.

ondernemend pionieren
Ik bleef trouw aan mijn roeping, studeerde af in de theologie en werd predikant in een veranderende kerk. Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik de kans om te pionieren en langzamerhand merk ik dat pionieren heel veel trekken heeft van ondernemerschap. De komende jaren zal ik naast mijn vaste dienstverband, waarin ik ondernemend pionier met Windkracht 3pt0 en MijnKerk.nl, als ZZP-er de kerk verkennen. Het voelt goed om ook op deze manier te pionieren, kome wat komt.

2 Reacties

 1. Hanny Brouwer-Wolf

  Wat een mooie voorbereiding op dat wat nu is begonnen.
  Sterkte & Kracht gewenst maar 't gaat je vast lukken.

  Antwoord
 2. Conny Hoogendoorn

  Wonderlijk hoe een 'toevallige' kennismaking je leven kan bepalen.
  Vertel je ooit iets meer over hem?
  Succes gewenst!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *