1. Klaarheid door Clara: Inleiding

1 december 2023 | 6 reacties

Zuster Angela en zuster Emmanuël van de orde van de Heilige Clara van Assisi schreven in 2016 het boekje ‘Zijn komt in ons bestaan’, Advent en Kerst met Clara van Assisi. Het boekje dat dit jaar herdrukt is, kwam ik tegen tijdens mijn verblijf in het Clarissenklooster in Megen. Ik besloot het te kopen en dit jaar te gebruiken om mij te helpen in deze wachttijd, waarin ik enerzijds uitkijk naar het feest van de geboorte van Christus, anderzijds naar uitnodigingen en beslissingen van van een keuringsarts van het UWV én de keuringsarts via de verzekeraar van predikanten. Vanwege mijn twee parttime banen heb ik dit dubbele geluk…

Clara van Assisi
De heilige Clara (1193/1194 – 1253) werd evenals haar tijdgenoot en vriend Franciscus geboren in Assisi en stierf in San Damiano. Ze raakte geïnspireerd door Franciscus en werd abdis in San Damiano waar ze de tweede orde van Franciscus oprichtte, de orde van de arme vrouwen, die later Clarissen worden genoemd. Haar naam Clara betekent: helder, blinkend, glanzend, schitterend. Ze draagt de belofte in haar klaarheid te schenken. In de teksten die de heilige Clara schreef, bijvoorbeeld aan Agnes van Praag, doet ze dat en helpt ze mensen om open te staan voor de Komende.

Klaarheid
Zelf hoop ik meer klaarheid te krijgen over het nieuwe pad in mijn leven, waarvan steeds duidelijker is dat ik afscheid ga nemen van een bestaan waarin ik betaalde arbeid doe. Ik neem je mee in mijn leeservaringen en wie weet brengt het jou ook wat meer klaarheid over jouw weg door het leven.

6 Reacties

 1. lineke

  ooit leerde jij mij, aan de hand van een nr van de Open Deur, kennis te maken met pelgrimeren…
  k Wens jou nu een mooie, weidse weg toe, vol inspiratie!

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank je wel, Lineke. Ik ben benieuwd wat ik deze keer op mijn pad tegen kom.

   Antwoord
   • j.wolf34@kpnplanet.nl

    Véél succes Janneke Nijboer👍🏼 Sterkte gewenst!
    Aan alles komt ’n eind!
    En doorgaan op je pad is waarvoor ik je sterkte wens!
    Mooie Bermoogst teksten laat je ons lezen 👍🏼🫶🏽Bedankt daarvoor🫱🏻‍🫲🏼
    Grtjes 👋🏼 uit Breda!

    Antwoord
    • Janneke Nijboer

     Dank je wel, Hanny voor jouw reactie en bemoediging!

     Antwoord
 2. An Lommerse

  Dag Janneke, het tweede wachten (op uitnodigingen en beslissingen van twee keuringsartsen) zal niet gemakkelijk zijn. Ik wens je daarbij sterkte, kracht, hoop en moed toe. Desondanks een mooie, goede voorbereidingstijd gewenst.
  Ik volg je graag op het pad van Clara.

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank je An! Fijn om te lezen dat je mijn pad gaat volgen. Wens je alle goeds!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *