Kerk om in te spelen

26 mei 2013 | 0 Reacties

 

Afgelopen zaterdag organiseerde de werkgroep Windkracht3pt0 een Braai in en rond De Vinkenhof in Noordwijk. De winst van deze BBQ gaat naar het Wake Daycare Centre in Namibië.
De werkgroep zag aankomen dat het weer koud en waarschijnlijk nat zou worden. Wij besloten daarom in het gebouw de mensen elkaar te laten ontmoeten. Natuurlijk zouden kinderen ook een plek krijgen in het programma. In de filmzaal draaide de film ‘Brave’,  terwijl de kerkzaal de ideale plaats bleek om het springkussen te bergen. Er was een hoek om te tekenen, kralen om te rijgen en andere spellen, stonden uitgestald.

Het leverde het bijgaande beeld op. De kerk werd speelplaats voor even. Hoewel er geen zondagse kerkdiensten meer gevierd worden, vond ik het heel moedig van de werkgroep om het zo te organiseren. Dit heeft voor mij te maken met pionierend zoeken naar nieuwe vormen van kerk zijn. Zonder kramp ruimte maken om te speels te zoeken naar oplossingen. Denken in mogelijkheden, omdat de ontmoeting tussen mensen te stimuleren en kansen te creëren dat er een ‘community’ kan ontstaan.

In de hal, werd er druk gekletst, terwijl de kinderen speelden. Of het kwam door hun spel, of dat er een lichte bries op stak, het koste weinig moeite om de volwassenen en de jongeren in de hal mee te krijgen in een lied. Als opening van de maaltijd zongen wij: ‘Masiti, Amen’ (vert. Prijs de Heer, Amen) en dansten en klapten erbij.  Hierna sprak ik de zegen uit over God, het eten, de kinderen en mensen van het Day Carecentre en elkaar.  Het was een feest van speelse verbondenheid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *