Ik ga op reis en neem mee

19 oktober 2021 | 3 reacties

Volgende week dinsdag gaat het beginnen, mijn pelgrimstocht. Het idee is om steeds een aantal dagen te wandelen, tot ik ooit, hopelijk, op een dag Santiago de Compostella zal bereiken.
De tocht sluit aan bij mijn onrustige zoeken naar de verte én het verlangen naar het stille binnen. Om mij bij deze intenties te houden, begint mijn weg met een pelgrimszegen door de priester van de Sint Lodewijkskerk in Leiden.
Deze kerk was oorspronkelijk een Sint Jacobskerk met een gasthuis voor bedevaartgangers. Het beeld in de nis boven de deur van het gebouw laat dat zien. Sint Jacob ontvangt de pelgrim met open armen. Hij biedt een tijdelijke rustplaat, waarna de pelgrim verder kan trekken.

Een rugzak vol gebeden
Gedragen door de pelgrimszegen neem ik mijn rugzak mee, gevuld met lichtgewicht wandeluitrusting, een pelgrimspas, water en een onbekende lading aan vragen, herinneringen, dromen, gedachten die stap voor stap als vanzelf mijn rugzak uit zullen kruipen.
Bij alles wat onderweg uit de rugzak komt, wil ik gebeden met me mee dragen. Misschien is er iemand, of iets wat ik voor jou als een gebed, met me mee kan dragen op mijn tocht?
Je kunt me mailen, of via sociale media een bericht achterlaten. Ik zal de intenties met meenemen en de intenties wandelend bidden. Als er onderweg een plek is waar ik een kaarsje kan branden, dan zal ik dat doen, om ook op deze manier jouw gebed in het licht te zetten.

van Leiden naar Brielle
Mijn eerste tocht van Leiden naar Brielle start op dinsdag 26 oktober. Je kunt tot en met maandag 25 oktober jouw gebeden aan mij meegeven, bijvoorbeeld via ds.j.nijboer@gmail.com

 

3 Reacties

 1. Matthijs Stemmer

  Ik wens je een goede reis. Dat je in de stilte de vragen zult vinden die je nog nooit hebt kunnen stellen. En in de ontmoeting met de natuur jezelf en andere pelgrims de antwoorden. Een goede tocht gewenst!

  Antwoord
 2. Bert & Hanny Brouwer-Wolf

  Janneke, wij wensen je een goede & “warme” tocht 👣met medewerking van alle aangedragen teksten! Die je kracht kunnen geven👍🏽Maar óók kracht van boven- en binnenuit!

  Antwoord
 3. Alida van der Maarel

  Ik wens je mooie ontmoetingen en buen camino. Op 3 augustus vertrokken wij op de fiets van Bennebroek naar Bleijswijk en daarna naar Bordeaux voor de Camino. We werden op onze eerste dag vergezeld door onze kleindochter Merel van 8 jr uit jouw gemeente. Zij kreeg van de priester van de heilige Lodewijkskerk in Leiden een sleutelhanger met de Jacobsschelp. Een dag om nooit meer te vergeten en te koesteren. Maar ook het vervolg van de reis heeft ons veel goed gedaan. Ook jouw wensen we mooie ervaringen op je reis.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *