Engaging Woman

1 februari 2014 | 0 Reacties

Het was een merkwaardige avond in De Melkweg. De Engaging Woman of The Year 2013 Finale werd gevierd in één van de zalen. Dresscode, ga als je zelf, of toch maar liever: ga als je mooiste zelf. Zo stonden ruim zeventig vrouwen op hoge hakken in kleine jurkjes bij elkaar. Wie beter keer ontdekte de fleurige jurk van Tinkebell en het zelfgevilte hoedje van Anneke Filmer en als je nog beter keek ontdekte je meer vrouwen die zich niet onderwierpen aan deze dresscode.  Er werd gekletst, zelfs zoveel en zo hard, dat de finalisten bijna niet gehoord werden… Hoe sociaal zijn jullie eigenlijk?, vroeg de jury zich hardop af.

De verbinding tussen deze zeer verschillende vrouwen is, dat ze allemaal ondernemend zijn op een specifiek terrein, waar ze zich helemaal instorten en sociale media zijn hun uitlaatklep. Ze willen zich laten zien en laten kennen aan de buiten wereld. Ze zijn trots op wat ze doen.

En blijkbaar hoor ook ik in dit gezelschap thuis. Hoewel één van de aanwezigen zo schrok van mijn onthulling dat ik dominee was, dat ze zich omdraaide en voor mij wegdook. (Zij hoorde niet bij de finalisten…dus misschien daarom)
De andere vrouwen die ik ontmoette waren open en belangstellend.  Ze vonden het enorm vreemd dat ik ook veel met sociale media doe. Dat is wel wat, dat een dominee daar ook mee werkt, dat de kerk dat doet, dat is goed. Dat de kerk meer zichtbaar wordt en benaderbaar. Zomaar een paar opmerkingen. Ja, en ik moest wel de meest sexy vrouwelijke dominee van Nederland zijn, voegde een andere vrouw mij toe. Waarop ik onhandig zweeg, knikte, stotterde. Tja.

Tinkebell en Social Media dominee, volgens @puur

De meeste ontmoetingen die avond heb ik als heel stimulerend ervaren, om door te gaan op mijn weg als dominee op het web en in de samenleving. Het brengt me op vreemde plekken, waar ik me soms erg onhandig bij voel. De opmerkingen van de vrouwen die ik gisteren heb ontmoet, ervaar ik als zegenende woorden. Want ik geloof dat dit kan gebeuren; dat ook wie niets met geloof hebben, jou tot zegen kunnen zijn. Die weg gaan, is een wonderlijke ontdekkingstocht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *