Bied op schilderij geloof, hoop en Syrië

14 december 2017 | 0 Reacties

Geloof, hoop voor Syrë

Daniël Tavenier heeft speciaal voor de kerstactie Geloof, Hoop en Syrië van Metterdaad/Kerk in Actie een schilderij gemaakt waar u op kunt bieden.  Over deze actie is meer te zien in de kerstdienst ‘Samen voor Vrede‘ van de Evangelische Omroep van 25 december. In dit artikel leest u wat het werk betekent en hoe u het schilderij kunt kopen en daarmee Syrië steunen.

Over het schilderij
In een gesprek licht de kunstenaar zijn werk toe en zegt:
Het schilderij verbeeldt een Nederlandse sloot. In de sloot zwemmen kikkervisjes, die bedreigd worden door een meerval. Ondanks het gevaar vormen de kikkervisjes met elkaar het woord vrijheid in de Syrische taal. Het is een parallel met de kwetsbare bevolking van Syrië, die aan alle kanten worden bedreigd door de oorlog.
De puntige scherven van vishuiden op de bodem van de sloot en de donkere meerval verwijzen

Daniël Tavenier

naar dat wat vrede in de weg staat. Ook zijn de scherven van vishuiden een verwijzing naar gebrokenheid en het vaak falen van ons als Christenen, een soort toegeven van het eigen tekort schieten. Dan is hierin de vis het symbool ‘Ichthus’. De achtergrond is licht en kleurig, het gaat van donker naar lichter. Met de Syrische bevolking hopen wij op vrede.

Het is misschien niet een heel makkelijk of toegankelijk werk, het is vrij subtiel en een zoekplaatje. Daar ben ik zelf wel blij mee. Je moet even goed zoeken naar het woord vrijheid en wat er allemaal te zien is onder water, en moeite doen als kijker om de symbolen te ontraadselen of te interpreteren, omdat het zoeken naar vrijheid net zo is. Niet simpel, van dat doen we even.

 

Over het goede doel
Wilt u dit schilderij kopen, dan steunt u daarmee het doel: Geloof, Hoop en Syrië. Op de website van Metterdaad staat beschreven wat er met de opbrengst gebeurt. Zo wordt er microckrediet verleend aan vrouwen en mannen om voor het gezin te zorgen, een bakkerij wordt herbouwd zodat er weer brood is in de stad. Dominees die terugkeren leren getraumatiseerde mensen te steunen.

Hoe kunt u bieden?
Vul het contactformulier op deze website in en geef aan wat u voor dit schilderij wilt bieden. U kunt bieden tot en met 6 januari 2018, omdat op die datum de kerstperiode wordt afgesloten met het feest van Drie Koningen. In week 2 van het nieuwe jaar krijgt de hoogste bieder een bericht en meer informatie over de betaling en de levering van het schilderij.
Gun de mensen uit Syrië een nieuwe toekomst!

Specificaties van het schilderij
Afmetingen: 82,0 X 50,O CM
Daniel Tavenier maakt met ambachtelijke schildertechnieken eigentijdse schilderijen. Dit schilderij is gemaakt op een paneel gegrond met huidenlijm en krijt, de verf is zelf gemaakte ei-tempera en olieverf, in combinatie met gelooide vishuiden.
Meer werk en informatie van de schilder is te vinden op zijn website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *