Adventuren (9) Klimmen

7 december 2022 | 6 reacties

Parmantig en nieuwsgierig is ze de stal binnengegaan. De geit hoort er helemaal bij, al vanaf het eerste bijbelboek. Daarin wordt ze heel vaak genoemd in het rijtje: schapen, geiten, runderen…. Als iemand daar veel van heeft, is de familie rijk. Toch wordt de geit zelf de ‘koe van de arme man’ genoemd. Ze is taai en kan zich goed redden in sobere omstandigheden. Ze heeft weinig nodig om toch haar rijke melk te schenken.

Ik laat de geit mijn zielenhuis binnen en ga achter haar aan, om te ontdekken wat ze gaat doen. Natuurlijk neemt ze de trap naar boven. Ze klimt zo hoog ze kan. Hoe hoger ze komt, hoe smaller de treden, tot er uiteindelijk alleen nog kleine steuntjes zijn. Behendig weet ze, schijnbaar moeiteloos, het dak te bereiken. Ik volg haar, maar dan met veel meer moeite. Ik klim en grijp me vast aan een woord van aanvaarding hier, een daad van liefde daar. Gelukkig ontdek ik dat er steeds wel iets is om me aan vast te houden. Ik klauter omhoog naar het uitzicht dat me te wachten staat.

6 Reacties

 1. Lineke

  Wat is dit toch genieten. Dankjewel dat je de moeite nam om te schrijven.

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank je wel, Lineke. Het helpt me dichtbij vandaag te blijven.

   Antwoord
 2. Chris

  Je wijst ons op geitenpaadjes van de hoop… Mooi, Janneke!

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Ja, ja! Mooi, geitenpaadjes!

   Antwoord
 3. Christine

  Wat n mooi gekozen woord: “zielenhuis”.
  Het raakt mij elke keer hoe passend het is. Dankjewel.

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank voor jouw reactie! Wat fijn dat het je aanspreekt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *