Adventuren (8) – Samen grazen

6 december 2022 | 2 reacties

Kijk eens hoe jong het lam nog is! Onvoorstelbaar in deze koude tijd, het lijkt wel voorjaar in de stal! Dat hij er is komt vast door die vredesduif, die nog steeds zit te koeren. Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt, voordat de wolf zich aandient. Hier op deze plek kan dat blijkbaar wel, dat ze samen grazen.

Mijn eigen jonge lam is naïef, maar ook schichtig. Ze weet te goed van het bestaan van de grote boze wolf. Het weerloze in mij, probeer ik goed te beschermen, maar dat lukt niet altijd. Een aanval op het lam, brengt onrust in het zielenhuis. Ik ren trap op trap af, open en sluit deuren, op zoek naar een veilige plek, waar het gras sappig is en helder water stroomt. Pas als ik die plek gevonden heb, kom ik op adem.

2 Reacties

 1. Ina

  Janneke, ik ben verrast door de manier waarop jij je eigen gevoel en beleving in bijbelse taal/ voorstellingen weergeeft. Zo herkenbaar, leerzaam en ontroerend! Het brengt veel bij me teweeg! Te ontdekken dat de taal die je als kind meekreeg nog zo dichtbij en raak kan zijn! Dank je wel!

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank voor jouw mooie reactie, Ina!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *