Adventuren (4) – Verwarmen

1 december 2022 | 4 reacties

Kijk, een schaap heeft de stal ontdekt. Ze heeft een volle winterse vacht. Lekker warm voor de koude dagen en nachten die komen. Met haar wol verwarmt ze haarzelf en anderen.

Ze doet me denken aan mijn vader. Als ik in de winter van het buiten spelen naar binnenkwam en mijn handschoenen waren nat geworden van de sneeuw, dan nam hij mijn verkleumde handen en stopte die stevig onder zijn armen. Met mijn handen in dat warme holletje kwam ik bij. Zo leerde ik dat ook doen bij mijn eigen kinderen.

Mijn zielenhuis wisselt nogal eens van temperatuur. Soms is het er gewoonweg kil en guur. Dan moet ik op zoek naar sprokkelhout van mildheid en gloeiende kooltjes liefde, om de boel weer een beetje op te warmen. Vaak helpt het als iemand anders even mee zoekt.

4 Reacties

 1. Jan Willem Menkveld

  hallo

  Ik heb Jan Willem ๐Ÿ—ฃ๏ธ een andere proberen beter te kunnen en maakt ๐Ÿ‚๐Ÿ—ฃ๏ธ๐Ÿ˜Š๐Ÿง ๐Ÿ–๏ธโ˜•โ˜ฎ๏ธ๐Ÿ doei ๐Ÿ”ฅ natuur wandelen Jan Willem ๐Ÿฆ‹ doei ๐Ÿ‘‰ (afasie)

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank je wel! Je bent een inspiratie!

   Antwoord
 2. Ina

  Wat een leuke , lieve herinnering aan je vader en verwarmen! Laat mijn vader nou precies dezelfde verwarming toegepast hebben. Dank voor het meezoeken naar dierbare warmte Janneke !

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Wat mooi, dat je deze ervaring deelt, Ina! Warmte en goeds voor jou!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *