Adventuren (22) Hameren

22 december 2022 | 0 Reacties

Het is toch verschrikkelijk wat de traditie van mij gemaakt heeft! Kijk maar goed naar alle zogenaamde afbeeldingen van mij. Je ziet me vaak als een oude kerel, soms ook nog met een houten sok! In de verbeelding van deze stal valt het nog wel mee. Wat ook helpt is dat baarden voor jonge mannen in de mode zijn, zodat ik niet oeroud afsteek bij Maria.
Trouwens, wat een onsmakelijk gespeculeer van de kerk, om zich zo te bemoeien met onze bedgeheimen! Je merkt het, ik ben boos! Gelukkig ben ik timmerman en kan ik nog eens een extra klap met de hamer geven, om de boosheid kwijt te raken. Ik ben trouwens benieuwd waar het kind op blijft hameren, als hij in vuur en vlam staat.

Er is altijd wel iets van hamergeklop te horen in mijn zielenhuis. Vooral in de keuken klinkt het, daar slaat de hamer op het recht. De keuken is de plek waar, wat ik kiezen zal en doen wordt voorbereid. De ingredi├źnten haal ik van binnen en van buiten vandaan, om het zo te bereiden dat het tot zijn recht kan komen. Soms op hoog, dan weer op laag vuur. Het resultaat is wel eens te pittig. Dan heb ik het te weinig laten marineren in het licht. Maar het klopt wel in mij en het blijft in mij hameren op het recht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *