Adventuren (18) Waken

17 december 2022 | 4 reacties

Ik ben alvast vooruit gestuurd, om te gaan kijken of het al een beetje vordert in de stal. Gelukkig is er flink getimmerd en is er nu ook een plek voor mensen gemaakt. Vanaf mijn positie, boven op het dak ,kan ik alles goed in de gaten houden. Mochten er ongewenste indringers komen, dan zal ik mijn leger er op af sturen en dan zwaait er wat! Of dacht je dat ik alleen maar een zoetsappig beeldig hemels gabbertje ben?
Voorlopig houd ik me rustig en als alles goed gaat, dan zul je zeker van me horen! Halleluja!

Een engel op het dak van mijn zielenhuis, die de wacht houdt, dat lijkt me wel wat. Een gevleugelde bode die mijn verzuchtingen en vrolijke dankbaarheidsliedjes in het oor van de Eeuwige fluistert en een beetje hemelglans mee terug neemt. Ik stel me zo voor dat de engel met die hemelglans aan het werk gaat en de boel een beetje oppoetst. Oude vertrouwde dingen krijgen weer verwonderkracht en dan vooral dit: dat de Eeuwige is en ik in haar ruimte adem en leef. Halleluja!

4 Reacties

 1. Erna Ruitenbeek-de Graaf

  Heel mooi en toepasselijk voor ons vandaag, waken!

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank je wel, Erna! Laten wij blijven waken.

   Antwoord
 2. An Lommerse

  Dag Janneke, pas vandaag kwam ik op het spoor van je Adventuren. Ik ben ervoor gaan zitten, met koffie en een muziekje op de achtergrond, en heb me laten verrassen. Wat een mooie manier om me voor te bereiden op Kerstmis. Iedere dag een snippertje, een spoortje van licht, uitmondend in het Grote Feest van het Licht. Vanaf vandaag volg ik dit spoor. Dank je wel!

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Oh, wat leuk dat je het ontdekt hebt. Goed vervolg gewenst!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *