Adventuren (16) Turen

15 december 2022 | 3 reacties

Je kent me vast niet, maar je komt me overal tegen. Ik ben diegene die op het rumoer afkomt van de fanfare of de sirene, ik ben degene die altijd weet waarom kerkklokken luiden op ongebruikelijke tijden. Ik weet altijd wat er aan de hand is, of het nu gaat om wat er in mijn buurt gebeurd of op mijn werk, noem een naam en ik kan je vertellen hoe het zit.
Natuurlijk is het me niet ontgaan dat het al dagen onrustig is in mijn geliefde stadje. Alsof iedereen tegelijkertijd naar een familiereünie op weg is. Heel de clan van David heeft zich gemeld. Mijn buurman kan de drukte niet meer aan. Zijn herberg zit overvol, maar de drukte is nog niet voorbij. De einddatum voor de telling nog niet aangebroken.

Deze naamloze vrouw, steeds alert op iets dat staat te gebeuren, is op de één of andere manier altijd wel ergens in de buurt. Vaak is ze te vinden bij de deur, of één van de open ramen in mijn zielenhuis. Nieuwsgierig en vol van verwachting op wat er komen gaat tuurt ze naar buiten. Wel heeft ze haar oordeel over wat ze ziet snel klaar, dat is een nadeel. Soms krijgen nieuwigheden van haar geen kans om ontdekt te worden, of is haar afkeer zo groot van wat zich aandient, dat er geen ruimte is voor verdediging. Maar soms heeft ze ook gewoon gelijk, dat iets niets is voor me. Nuchter en nieuwsgierig is deze vrouw. Ze is van harte welkom!

3 Reacties

 1. Ina de Grooth

  Prachtige herkenning!

  Antwoord
 2. Lineke

  ik vind je beeld van je zielenhuis zo mooi

  Antwoord
  • Janneke Nijboer

   Dank je…de stal heeft me dit gebracht.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *